Menu – jadłospis

 

JADŁOSPIS

27.11.2017 – 08.12.2017

Data

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

27.11.2017

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Chleb słonecznikowy z masłem

Kakao

¼ jabłka

Zupa selerowa

Bigos z kiełbasa i boczkiem wędzonym

Ziemniaki

Kompot owocowy

Wafle ryżowe

½ banana

Wtorek

28.11.2017

Biała kiełbaska gotowana

Musztarda

Bułka kajzerka z masłem

Herbata z cytryną

½ kiwi

Zupa koperkowa z ryżem

Kotlet z piersi kurczaka

Ziemniaki

Warzywa z patelni

Kompot owocowy

Biszkopty

½ banana

Środa

29.11.2017

Mielonka

Bułka grahamka z masłem

Pomidor w plastrach

Herbata owocowa

Zupa pieczarkowa z makaronem

Kotlet z jaj z pietruszką zieloną

Ziemniaki

Fasolka szparagowa na gęsto

Kompot owocowy

Biszkopt Lubiś

Czwartek

30.11.2017

Ser żółty Salami

Ogórek zielony

Bułka kajzerka z masłem

Herbata z cytryną

¼ pomarańczy

Zupa szpinakowa z jajkiem

Pieczeń wieprzowa w sosie ziołowym

Kasza jęczmienna

Sałatka z ogórków kiszonych z marchewką

i pietruszką zieloną

Kompot owocowy

Serek homogenizowany

 

Piątek

01.12.2017

Twarożek z rzodkiewką

Chleb mieszany z masłem

Kawa zbożowa

½ banana

Zupa pomidorowa z ryżem i zieloną pietruszką

Filet rybny smażony w panierce

Ziemniaki

Surówka z kapusty kiszonej, marchewki i cebuli

Kompot owocowy

Sezamki

½ jabłka

Poniedziałek

04.12.2017

Pasztet pieczony

Ogórek kiszony w plastrach

Chleb mieszany z masłem

Herbata z cytryna

Mandarynka

Zupa grochowa

Kluski z białym serem

Kompot owocowy

½ drożdżówki z owocem

Herbata

Wtorek

05.12.2017

 

Serek typu Włoszczowa

½ jajka na twardo

Chleb razowy z masłem

Bawarka

Krupnik z zieloną pietruszką

Potrawka z piersi kurczaka z jarzynami

Ryz na sypko

Kompot owocowy

 

Banan

Środa

06.12.2017

Szynka drobiowa

Papryka czerwona

Bułka razowa z masłem

Herbata z cytryna

½ kiwi

Zupa jarzynowa II

Spaghetti z mięsem i warzywami w sosie pomidorowym

Kompot owocowy

Jogurt do picia

Czwartek

07.12.2017

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi

½ rogala z masłem

Herbata z miodem i cytryną

Zupa ogórkowa ze śmietaną

Pierogi z mięsem i cebulką

Kompot owocowy

½ bułki z pasztetem drobiowym

Herbata

 

Piątek

08.12.2017

Pasta z makreli wędzonej z ogórkiem kiszonym i jajkiem

Chleb mieszany z masłem

Herbata z cytryną

Zupa krem z groszku zielonego z grzankami

Ryż z jabłkiem i cynamonem

Kompot owocowy

 

 

Mufinki marchewkowe

własnego wypieku