Menu – jadłospis

14.10.2019 – 25.10.2019


 

Data

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

14.10.2019

 

Polędwica sopocka

Pomidor w plastrach

Bułka wieloziarnista „mama”

z masłem

Kakao

½ kiwi

Krupnik z kaszy pęczak z zieloną pietruszką

Pierogi z mięsem i cebulką

Kompot owocowy

 

Arbuz

Ciastka maślane

Wtorek

15.10.2019

 

Pasta z sera żółtego z czosnkiem

Bułka wrocławska z masłem

Herbata malinowa

½ jabłka

Rosół z makaronem i zielona pietruszką

Kotlet z piersi kurczaka

Ziemniaki

Marchewka z groszkiem

Kompot owocowy

Galaretka brzoskwiniowa

 

Środa

16.10.2019

Bufet dziecięcy( szynka drobiowa, ser żółty wędzony, rzodkiewka, ogórek zielony)

Chleb razowy „Helios” z masłem

Herbata z cytryną i miodem

Zupa szpinakowa z jajkiem

Bigos z kiełbasa i boczkiem wędzonym

Ziemniaki

Kompot owocowy

Serek homogenizowany

Biszkopty

Czwartek

17.10.2019

Kiełbasa żywiecka

Papryka czerwona

Bułka kajzerka z masłem

Kawa zbożowa na mleku

½ banana

Zupa ogórkowa z ziemniakami

Pieczeń wieprzowa w sosie własnym

Kasza bulgur

Surówka z selera z rodzynkami

Kompot owocowy

Ciasto z cukinii własnego wypieku

Lemoniada

Piątek

18.10.2019

Pasta z makreli wędzonej

z ogórkiem kiszonym i jajkiem

Chleb mieszany z masłem

Herbata z cytryną

½ gruszki

Zupa fasolowa z ziemniakami

Spaghetti w sosie mięsno-pomidorowym z dodatkiem jarzyn

Kompot owocowy

Jogurt do picia

Ciastka zbożowe

 

 

Poniedziałek

21.10.2019

Parówka z szynki gotowana

Ketchup/musztarda

Bułka kajzerka z masłem

Bawarka

Winogrona

Zupa kalafiorowa z kaszą manną

Zielone naleśniki z serem i sosem czekoladowym

Kompot owocowy

½ drożdżówki z posypką

Sok jabłkowo marchewkowy wyciskany

Wtorek

22.10.2019

Pasta twarogowa ze szczypiorkiem

Chleb słonecznikowy z masłem

Herbata miętowa z cytryną

½ banana

Zupa pieczarkowa z makaronem i zielona pietruszką

Pieczone pałki z kurczaka

Ziemniaki

Kapusta kiszona zasmażana

Sezamki

½ jabłka

Środa

23.10.2019

Kiełbasa śląska smażona

z cebulką

Chleb mieszany z masłem

Herbata z cytryną i miodem

Śliwka

Zupa jarzynowa ze śmietaną

Potrawka z kurczaka z warzywami

Ryz na sypko

Kompot owocowy

Serek waniliowy Danio

Biszkopt Lubiś

Czwartek

24.10.2019

Ser żółty „ Salami”

Pomidor w plastrach

Bułka grahamka z masłem

Kakao

Melon

Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną i zieloną pietruszką

Filet z miruny

Ziemniaki

Surówka z kiszonego ogórka z cebulą

Kompot owocowy

Ciasto bananowe własnego wypieku

Lemoniada

Piątek

25.10.2019

Zupa mleczna z płatkami miodowymi

½ rogala z masłem

Herbata z cytryną

½ kiwi

Zupa krem z zielonego groszku z grzankami

Kopytka w sosie pieczarkowym

Kompot owocowy

 

Banan